مکمل ها، خوب، بد، زشت
مکمل مناسب می تواند به پر کردن خلاء مواد مغذی کمک کرده و مواد ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای سلامتی ایده آل را به بدن شما برساند.

مکمل ها میتوانند در تامین کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی، به شما کمک کنند، مردم معمولا در مورد مکمل ها از ما سوال می کنند که:

آیا اصولا از مکمل ها باید استفاده کرد یا نباید استفاده کرد؟

پاسخ ما این است که در استفاده از مکمل ها کیفیت بسیار مهم است.در حالی که ایده آل ترین روش به دست آوردن مواد مغذی برای بدن، استفاده از مواد غذایی است، این مشکل پیش می آید که بدن ما برای انجام پروسه های مورد نیازش، به مواد مغذی ای بیش از آنچه مصرف میکنیم نیاز دارد یا به عبارتی، بدن بیش از آنچه از مواد غذایی دریافت میکنیم، مصرف می کند و رژیم غذایی ما به اندازه کافی متنوع نیست که بتواند همه نیاز بدن ما را برآورده کند و دلیل دیگر اینکه کشاورزی بی رویه باعث آلودگی خاک از لحاظ مواد مغذی خاک گردیده که نتیجه آن بعمل آوردن محصولاتی با سطح پایین تری از مواد مغذی است که ما را مجبور به مصرف مکمل ها می کند.

مکمل مناسب می تواند به پر کردن خلاء مواد مغذی کمک کرده و مواد ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای سلامتی ایده آل را به بدن شما برساند.

در مسیر استفاده از مکمل های غذایی چند هشدار وجود دارد که باید همیشه در نظر داشته باشید:

 

بین مواد دارویی و مکمل های غذایی تفاوت وجود دارد

قبل از استفاده از هر نوع دارو و یا مکمک غذایی که توسط دکتر برای شما تجویز نشده است با او مشورت کنید. همچنین باید بدانید که بین مواد دارویی و مکمل های غذایی تفاوت وجود دارد. مواد دارویی و داروها شامل مواد شیمیایی مصنوعی هستند، از جمله قرص های رژیمی در صورتی که مکمل ها حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد طبیعی هستند که در منابع غذایی ما یافت می شود.

 

به مواد تشکیل دهنده مکمل ها توجه کنید

متاسفانه، بسیاری از مکمل ها از کیفیت پایین برخوردار بوده و گاها حاوی موادی هستند که آنها را بی فایده و یا حتی خطرناک می کند. لیست مواد تشکیل دهنده مکمل ها را بخوانید و به مواد زائد موجود در مکمل ها مانند رنگ های مصنوعی، شیرین کننده ها و مواد نگهدارنده ای که برا ی سلامتی مضر است توجه کنید. برای مثال در برخی از مولتی ویتامین ها شما برمی خورید به اسپارتیم aspartame ( یک شیرین کننده مصنوعی که باعث تحریک ترشح انسولین می شود و باعت ذخیره چربی می گردد )، همچنین BHT ( یک ماده نگهدارنده است که تاحدی سرطان زا است ) و رنگ های مصنوعی ( که مرتبط می شود به ADHD، آسیب های کروموزومی و سرطان تیروئید ).

سایر مکمل ها نیز بصورت پنهان دارای پلی دکستروز polydextrose  ( یک نسخه مصنوعی از الیاف و فیبر ها )، زایلیتول Xylitol  ( یک الکل شکر که عامل بروز مشکلات گوارشی شناخته شده است و حتی در دوز های پایین باعث مرگ موش های آزمایشگاهی می گردد ) و سوکرالوز sucralose  ( یک شیرین کننده مصنوعی که در دسته مواد سمی می باشد )هستند. بیاد داشته باشید که ادعای سازندگان مکمل ها در مورد کاملا طبیعی و ارگانیک بودن محصولاتشان، یک راه خوب برای فریفتن همه کسانی است که بدنبال انتخاب محصولات طبیعی و ارگانیک هستند.

 

بیش از حد استفاده نکنید

به غیر از مصرف روزانه پروبیوتیک های با کیفیت بالا ( باکتری های زنده و مخمر هایی که به دستگاه گوارش شما کمک می کنند )توصیه میکنیم که بجز وقتی که دکتر و یا متخصص تغذیه دستور مصرف داده باشند بیش از مقادیر ذکر شده، از این مکمل ها روزانه مصرف نکنید:

  • یک مولتی ویتامین

  • یک مکمل روغن ماهی (برای اطمینان شما جهت تقویت قلب و مغز و برخورداری از مزایای چربی سوزی اسید های چرب امگا 3 ).

 

 

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
اختصاصی سیمرغ