نقش مصرف نوشابه در ابتلا به دیابت نوع دوم
نوشابه یکی از محبوب ترین و در عین حال از جمله مضر ترین انواع نوشیدنی هاست که در ابتلا به دیابت نوع دو، موثر است. دیابت را می توان در گروه شایع ترین بیماری ها به شمار آورد

مصرف نوشابه و ابتلای به دیابت نوع دوم 

به تازگی مححقان دریافته اند که مصرف نوشابه به علت وجود برخی مواد همچون شیرین کننده های مصنوعی ارتباط مستقیمی با ایجاد دیابت نوع ۲ در انسان دارد.
محققان علوم پزشکی در همایش سالانه دیابت اروپا اعلام کردند شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشابه ها پاسخ روده ها به گلوکز را تغییر می دهند و زمینه را برای ابتلا به دیابت فراهم می کنند.

دکتر ریچارد یونگ و همکارانش در دانشکده پزشکی دانشگاه آدلاید استرالیا اعلام کردند بررسی آنها نشانن می دهد مصرف دو هفته ای نوشابه های حاوی شیرین کننده های مصنوعی، به طور جدی پاسخ دستگاه گوارش را به قند و گلوکز تغییر می دهد و با تغییر پاسخ موسوم به جی ال پی یک، GLP-۱ response زمینه را برای ابتلا به دیابت نوع دوم مهیا می کنند. محققان بر این باورند که برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع دوم و چاقی،‌ از نوشیدن این دسته از نوشابه ها خودداری شود.

به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است کهه به علل مختلف تظاهر می کند و با درجات مختلف از کمبود انسولین، یا عدم پاسخ به انسولین همراه است. طبق این تعریف نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد می شود بهتر مشخص می شود. این نوع دیابت تقریبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل می دهد.

در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورتت فامیلی مشاهده می شود. در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی می توانند موجب بروز علائم بیماری شوند. در کشورهای غربی ابتلا به دیابت به میزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دریافت کالری اضافی، چاقی و در نتیجه مقاومت نسبی به انسولین است. دیابت نوع دوم ، اغلب در بین افراد میانسال دیده می شود.

در دیابت نوع دوم، کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد ولی مقاومت به انسولین می تواند در پیدایشش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد. در این بیماران پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: hidoctor.ir