تغذیه نادرست و ناکافی نیز می ‏تواند در طولانی مدت سلامت دهان شما را به مخاطره اندازد. آموزش این که غذاها چگونه سلامت دندان و لثه‏ های شما را تحت تاثیر قرار می ‏دهند اولین گام به سوی تغذیه سالم برای حفظ بهداشت دهان است.

1- چای سبز : 
چای سبز حاوی پلی‌فنل‌ " یک آنتی‌اكسیدان گیاهی " است که از آسیب دندان‌ ها و ایجاد حفره‌ دهانی و بیماری ‌های لثه ‌ای پیشگیری می ‌كند. چای سبز برای رفع بوی بد دهان نیز موثر است و از رشد باكتری‌ هایی كه باعث ایجاد این بوی بد می‌ شوند جلوگیری می كند. چای سبز، همچنین دارای مقداری فلوراید است كه مانع خراب شدن مینای دندان می شود.

2- شیر و ماست :
شیر و ماست بدون مواد شیرین كننده، برای دندان مفید است. آن‌ ها دارای اسیدیته ی پایینی هستند، بدین معنا كه از تخریب تدریجی دندان كه پوسیدگی نام دارد، پیشگیری می ‌كنند.شیر، منبع غنی از كلسیم است كه حافظ سلامتی دندان است و همان طور كه می ‌دانیم، جزء اصلی و مهم دندان و استخوان است.

.3- پنیر :
پنیر با كربوهیدرات پایین ،كلسیم و فسفات بالا، فواید بسیاری برای دندان دارد. این ماده غذایی، PH دهان را متعادل می ‌كند و به حفظ و بازسازی مینای دندان كمك می ‌كند و با تولید بزاق، باكتری ای كه باعث ایجاد حفره دندانی و بیماری لثه می شود را از بین می ‌برد.
 
4- میوه‌جات:
میوه‌های مختلف مانند سیب، توت ‌فرنگی‌ ، مركبات و به خصوص كیوی، حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C هستند. این ویتامین به منزله سیمانی است كه دیواره سلول‌ ها را محكم نگه می‌ دارد و برای سلامتی بافت لثه از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بدن تان به حد كافی این ویتامین را دریافت نكند، طبق نظر محققان، شبكه كلاژن در لثه‌ های تان از هم فرو می ‌پاشد و لثه ‌ها مستعد پذیرش باكتری می ‌شوند كه موجب ابتلا به بیماری پریودنتال می‌ گردد.
 
5- سبزیجات :
كدو حلوایی ، هویج، سیب‌ زمینی و بروكلی مملو از ویتامین A هستند و برای تشكیل مینای دندان وجود این ویتامین بسیار ضروری است علاوه بر این، سبزیجات ترد، لثه‌ها را تمیز كرده، باعث تحریك آن ‌ها نیز می ‌شوند
 
.6- پیاز :
این سبزی، دارای تركیب ضد باكتری قوی، بنام سولفور( گوگرد) است. طبق نظر محققان، بیشترین خاصیت پیاز، زمانی است كه به صورت خام و پوست كنده استفاده شود، البته ممكن است خوشمزه نباشد ولی ضامن سلامتی دندان ‌های شما خواهد بود.
 
7- آب :
با نوشیدن آب، كمك می‌ کنیم تا لثه‌ ها مرطوب بمانند و مواد غذایی كه لای دندان ‌ها گیر كرده و تجزیه شده‌ و در نهایت باعث بوی بد دهان گشته‌ اند، شسته شده و از بین بروند.
8- کرفس :
با خوردن این نوع سبزی چون مجبور می شویم زیاد بجویم به سلامت دندان هایمان کمک کرده ایم. کرفس موجب تولید بزاق بیشتری در دهان می شود که این سبب از بین رفتن باکتری های بد دهان می شود. کرفس موجب تمیز شدن فواصل بین دندان ها هم می شود.
9 – دانه کنجد:
دندان های سالم نتیجه مصرف نان سفید و دانه کنجد مخصوصا برای کودکان است دانه کنجد مانع از تشکیل پلاک های دندانی شده و به ساخت عاج دندان کمک می کند. دانه کنجد همچین به دلیل اینکه سرشار از کلسیم است به حفظ تراکم استخوان و دندان هم کمک شایانی می کند.
 
10 گوشت های حیوانی:
شاید تعجب کنید اما درست خوانده اید. گوشت گوساله، جوجه و کباب ترکی و تخم مرغ حاوی فسفر فراوانی هستند. کلسیم با کمک ویتامین د و فسفر موجب تقویت استخوان ها و دندان های ما می شود این مواد معدنی با پیشگیری از پوسیدگی دندان به سلامت دندان های ما کمک می کنند.
 
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : salamat.ir
 
مطالب پیشنهادی :
چگونه دندان های شفاف و براقی داشته باشیم؟
5 راه حل برای فرار از دندان های زرد
دستور العمل های خانگی برای سفیدی دندان!!
7 توصیه غذایی برای داشتن دندانهای سالم
آیا روکش دندان موثر است؟