لبنیات کم چرب مصرف کنیم یا پرچرب؟
بیشتر افراد بر این باور هستند که لبنیات پرچرب کلسیم بیشتری دارد که این باور اشتباه بین مردم رواج پیدا کرده است

لبنیات پر چرب انتخاب کنیم یا کم چرب؟

شیوع پوکی استخوان در خانم ها سه برابر آقایان است، پوکی استخوان بیماری خاموش است. به مرور زمان تراکم استخوان از بین می رود و پس از آغاز علائم ناشی از تحلیل توده استخوان‌ها دیگر نمی‌توان برای بازگرداندن تراکم استخوان‌ها کاری انجام داد.

 تا سن 30 سالگی به حداکثر تراکم استخوانی می رسیم. بر خلاف تصور عوام، استخوان بافتی زنده و در حال بازسازی است. از 30 سالگی به بعد بافت استخوان سیر تخریبی خواهند داشت که اگر این سیر سریعتر باشد افراد مستعد پوکی استخوان خواهند شد.

 نوجوانان باید فعالیت های ورزشی داشته باشند و علاوه بر رژیم غذایی سالم نیاز به فعالیت بدنی است تا در آینده کمتر به پوکی استخوان مبتلا شوند.

ژنتیک عامل اصلی پوکی استخوان است؛ برخی خانواده ها بیشتر مستعد پوکی استخوان هستند ضمن اینکه زنانی که وزن کم و جثه کوچکی دارند هم استعداد بیشتری برای پوکی استخوان دارند.

 مصرف برخی داروها مثل کورتون در دراز مدت می‌تواند موجب پوکی استخوان شود. کم کاری و پرکاری تیروئید از دیگر عوامل ایجادکننده پوکی استخوان هستند. قاعدگی نامنظم در زنان موجب کاهش استروژن شده و آنها را مستعد پوکی استخوان می‌کند. روماتیسم مفصلی هم از دیگر دلایل ایجاد پوکی استخوان است.

 کمبود ویتامین دی بین خانم‌های ایرانی شایع است.ورزش و رژیم غذایی سالم و استفاده از نور خورشید توصیه می شود. مصرف دخانیات، کافئین و چای موجب کاهش جذب کلسیم در بدن می شود و همچنین زنانی که یائسه می شوند به دلیل کاهش استروژن در معرض بیشتر ابتلا به پوکی استخوان هستند. به همین دلیل کلسیم و ویتامین دی باید به میزان کافی استفاده شود.

 برخی تصور می‌کنند شیر و لبنیات پرچرب کلسیم بیشتری دارد در حالیکه لبنیات کم چرب موجب جذب کلسیم بیشتر می‌شود به همین دلیل توصیه می‌شود از لبنیات کم چرب برای داشتن کالری کمتر و جذب کلسیم بیشتر استفاده شود.

 علائم پوکی استخوان شدید عبارتند از: کمردرد، دردهای استخوانی مداوم به ویژه در استخوان های کمر، لگن و ران از نشانه های پوکی استخوان است به حدی که برخی بیماران در انجام فعالیت‌های روزانه دچار مشکل می شوند. در برخی مواقع کوتاه شدن قد نشانه پوکی استخوان است و این افراد بدون ضربه به استخوان در معرض ترک و شکستگی استخوان هستند. توصیه می شود زنان از 60 تا 65 سالگی تست سنجش تراکم استخوان دهند و اگر مشکل کمبود استروژن دارند به توصیه پزشک می‌توانند زودتر تست دهند.

بیشتر بدانید : آیا مصرف لبنیات باعث آسم می شود؟ این غذاها برای مبتلایان به آسم ممنوع

بیشتر بدانید : وجود این نشانه ها یعنی به لبنیات حساسیت دارید

بیشتر بدانید : آنچه درباره لبنیات نمی دانید

بیشتر بدانید : لبنیات سنتی سالم ترند یا صنعتی

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: farsnews.ir