آیا خواص درمانی و تغذیه ای کفیر را می دانید؟
 کفیر نوعی فرآورده نوشیدنی است که باکتری های موجود در آن به سلامت بدن کمک می کند و خواص زیادی دارد

 همه چیز راجع به کفیر

در این مطلب با محصولات پروبیوتیک از جمله کفیر آشنا می شوید:

محصولات پروبیوتیک چه محصولاتی هستند؟

در سیستم گوارش انسان میلیون ها باکتری مفید زندگی می کنند که نقش مهمی در کارائی سیستم ایمنی و هضم و جذب غذا بر عهده دارند. این باکتری های سودمند پروبیوتیک نامیده می شوند. در محصولات پروبیوتیک، این باکتری های سودمند تکثیر و به مصرف می رسند.

این محصولات علاوه بر ارزش غذایی معمولی، خصوصیات تعریف شده درمانی و یا غذایی دیگری نیز دارند که به خصوصیات قبلی اضافه می شود.

فرآورده های پروبیوتیکی حاوی باکتری های مفید هستند که پس از مصرف در ناحیه روده ساکن می شوند و اثرات مفیدی در سلامتی انسان بر جای می گذارند. پروبیوتیک ها به دو صورت مصرف می شوند یکی به صورت مکمل های غذایی به شکل پودر، شربت یا قرص و دیگری مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک ها. اگر در تولید هرگونه فرآورده لبنی تخمیری همچون ماست، از باکتری های پروبیوتیکی استفاده شود محصول حاصل را پروبیوتیک می نامند.

ماست پروبیوتیک چه تاثیراتی روی بدن انسان دارد؟

  • حفظ تعادل میکروفلور روده.

  • مولد ویتامین k و اسیدفولیک.

  • افزایش جذب کلسیم ، روی، آهن، منیزیم و فسفر در بدن.

  • افزایش متابولیسم ویتامین ها و پروتئین ها.

آیا می دانید کِفیر چیست؟

کفیر نوعی فرآورده نوشیدنی تخمیری و پروبیوتیکی شیر است که علاوه بر باکتری های موجود در ماست گونه هایی از باکتری های پروبیوتیکی و مخمرها نیز در آن وجود دارد. کفیر از قدیمی ترین فرآورده های تخمیری شیر محسوب می شود که پیدایی آن را به سرزمین قفقاز نسبت می دهند. مردمان قفقاز به داشتن عمر طولانی شهرت دارند که یکی از عوامل آن را مصرف فراوان شیر و فرآورده های شیری از جمله ماست و کفیر می دانند.

کفیر چه ویژگی تغذیه ای دارد؟

کفیر منبعی غنی از ویتامین های گروه B به ویژه B1 و B2 و کلسیم و پتاسیم است. مخمرهای موجود در کفیر قادر به ساخت اسید فولیک است که کمبود آن در بانوان به ویژه در زنان باردار بسیار شایع است و کمبود آن مشکلاتی را به همراه می آورد. پروتئین های کفیر حاوی اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است.

خواص درمانی کفیر

 برخی خواص درمانی کفیر به شرح زیر است:

 

  • کمک به بهبود بیماری های گوارشی و تنظیم فشارخون.

  •  موثر در زیبایی پوست به دلیل داشتن ویتامین های گروه B و ویتامین A.

  •  موثر در افزایش حرکات روده و رفع یبوست.

  •  تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل عوارض بیماری زا.

  •  مناسب برای افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند.

آیا ماست پروبیوتیک نیز به اندازه شیر می تواند از پوکی استخوان جلوگیری کند؟

از آنجا که ماست پروبیوتیک از افزودن باکتری های مفید به شیر حاصل می شود میزان کلسیم و فسفر و سایر املاح موجود در شیر نیز در این فرآورده وجود دارد و می تواند نیاز بدن به کلسیم را تامین کند.

میزان مصرف توصیه شده برای مصرف ماست پروبیوتیک در طول شبانه روز به چه میزان است؟

در شرایط معمولی و سلامتی روزانه یک لیوان.

اگر فردی در منزل با شیر پاستوریزه ماست درست کند و مایه ماست آن از ماست پروبیوتیک باشد آیا ماست حاصل شده ماست پروبیوتیک می باشد؟

خیر، ماست پروبیوتیک تولید نمی شود.

ماست های پروبیوتیک برای شرایط سنی ممنوعیت استفاده دارند؟

خیر همه گروه های سنی می توانند از این فرآورده مفید استفاده کنند.

اگر کفیر ترش شود ارزش غذایی آن کم می شود؟

اگر کفیر ترش شود میزان اسید آن بیشتر است و اسید بیشتر برای برخی افراد ممکن است مناسب نباشد. ضمن اینکه تغییراتی در ترکیب املاح و یون ها و ویتامین های محلول در آب ایجاد می شود و به طور کلی ارزش غذایی آن مقداری کاهش می یابد.

آیا کفیر روی سلامت پوست و مو نیز تاثیر دارد؟

کفیر محصولی است با خواص فراویژه که در راستای سالم سازی باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتری های ترشح کننده سموم که پوست و مو را خراب می کنند می شود. بنابراین کسانی که کفیر را مستمر مصرف می کنند پوست و موی سالم تری خواهند داشت.

چگونه از کفیر نگهداری کنیم؟

به مصرف کنندگان محصول کفیر تاکید می گردد که آن را در یخچال نگهداری کنند چون در صورت نگهداری در خارج از یخچال این محصول گاز دار شده و ضمن تغییر عطر و طعم از ارزش غذایی آن کاسته می شود.

آیا کفیر می تواند مشکلاتی را برای سلامتی ایجاد کند؟

کفیر از فرآورده های شیر فراویژه بوده و بنابراین از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار است. به دلیل وجود باکتری های مفید خواص درمانی زیادی را شامل می شود. تاکنون نیز اطلاعاتی مبنی بر تاثیرات منفی کفیر برای سلامتی گزارش نشده است.

آیا همه افراد جامعه می توانند از محصول کفیر استفاده کنند و یا مصرف آن به گروه خاصی محدود می شود؟

همه افراد می توانند از کفیر استفاده نمایند( بخصوص زنان شیرده و باردار). از طرفی به دلیل اینکه میکرو ارگانیزم های کفیر قابلیت تجزیه لاکتوز شیر را دارند بنابراین توصیه می شود افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز از کفیر بیشتر استفاده نمایند.

بیشتر بدانید : آنچه درباره خواص و عوارض پروبیوتیک ها نمی دانستید

بیشتر بدانید : لبنیات کم چرب بهتر است یا پر چرب

بیشتر بدانید : 11 منبع پروبیوتیک خوشمزه و تاثیرشان بر روده و هضم غذا در بدن شما

بیشتر بدانید : آیا ماست تاریخ گذشته را هم می توان خورد؟

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamatnews.com